Elke dag leer je weer iets nieuws. Wij wisten bijvoorbeeld niet dat Rolls-Royce dit millennium nog een dieselmodel had geproduceerd. Of een zescilinder, wat dat betreft. Maar deze auto is onmiskenbaar een Rolls-Royce: kijk maar naar het formaat, de grille, de koplampen en bovenal het gevoel van hebberigheid dat ie bij je opwekt.

Niet alleen produceerde Rolls-Royce blijkbaar een dikke diesel, ze zijn nog eens spotgoedkoop ook. Deze witte (volgens de RDW is ie grijs) Rolls-Royce diesel is met 7.950 euro de goedkoopste Roller van Nederland. En hij heeft nog een trekhaak ook. Wie heeft er nog een Cullinan nodig?

De 3,0-liter V6 produceert 218 pk en laat de sedan in 8,7 seconden naar de 100 km/u accelereren. De topsnelheid is 230 km/u. En bij die snelheid is het enige geluid dat je hoort het tikken van de klok. En het tikken van de dieselmotor. En windgeruis. Misschien een versleten wiellager. En de klopgeest van het lijk dat ooit in de achterbak lag. Kopen?

Reacties

 • Rob heeft op 14 november 2018 geschreven:

  sjonge jonge! duidelijk een Chrysler 300c leuke auto hoor maar zeker geen Rolls.
  check het kenteken maar bij de RDW: 86-SK-DR

  Reageer
 • Marcel heeft op 13 november 2018 geschreven:

  Ik hoop dat je gelijk hebt Arjan… Het zou namelijk wel heel treurig zijn als een journalist van een ‘toonaangevend’ autoblad, serieus denkt, dat het hier om een Rolls-Royce gaat.. En dat er blijkbaar niemand anders dit leest (en ziet!), voordat het artikel wordt gepubliceerd.

  Reageer
 • Mart heeft op 13 november 2018 geschreven:

  onmiskenbaar een 300C 3.0 V6
  Komt niet in de buurt van een Rolls Royce, maar wel een fijne auto om te rijden.
  Zelf heb ik er een gehad en reed super fijn.

  Reageer
 • Arjan heeft op 13 november 2018 geschreven:

  Ehmm de schrijver van dit artikel realiseert zich toch wel dat het hier om een Chrysler 300c gaat en niet een Rolls Royce.

  • Redactie TopGear Nederland heeft op 14 november 2018 geschreven:

   Chrysler? Waar heb je het over..?

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)