Chrysler laat weten dat het de PT Cruiser tot en met 2009 zal bouwen, maar dat het niet zeker is of er daarna nog een opvolger komt.

Het is inmiddels alweer zeven jaar geleden dat Chrysler met de PT Cruiser aansloot bij de retro-rage. De auto groeide vervolgens uit tot een zeldzaam succesnummer voor het merk. In eerste instantie dacht Chrysler jaarlijks zo’n 70.000 exemplaren te verkopen, maar in 2001 werden dat er al ruim twee keer zoveel. Tot nu toe werden er alleen in de Verenigde Staten al meer dan één miljoen PT Cruisers verkocht. De laatste tijd is de rek er echter een beetje uit. Wie van dit soort auto’s houdt, kan tegenwoordig namelijk ook terecht bij Chevrolet, dat met de HHR eigenlijk een schaamteloze kopie heeft gemaakt van de PT Cruiser.

Toch ziet Chrysler nog genoeg verkoopkansen om de carrière van de PT Cruiser nog zo’n anderhalf jaar op te rekken. Ongetwijfeld gaan we de komende tijd nog wat aangeklede actiemodellen tegenkomen. De eerste hebben we al te pakken: de Sunset Boulevard Edition. Geen idee wat de extra’s zijn en of deze ook naar Europa komt, maar volgens Chrysler is het de elfde speciale uitvoering van de auto.

Wat je verder ook van de PT Cruiser mag vinden, het is wel een auto die zich leent om er iets bijzonders van te maken. Kijk hier maar eens.

Reacties