Eerder deze maand gingen we na een productieve lunch op zoek naar de auto’s uit Flodder. We stuitten toen op de Citroën BX Sport uit Flodder. De BX uit 1986 staat bij een dealer in Hoogeveen. We hadden een vermoeden dat het internet dat wel interessant zou vinden. En jawel: het brokje jeugdsentiment ging het kwistig rond en iedereen haalde zijn herinneringen op (vooral over Tatjana Šimić, buurmannen en wat u nu deed).

Maar een vraag bleef onbeantwoord: kun je hem kopen? Het officiële antwoord was: dat hangt er vanaf. Anders gezegd: afhankelijk van hoe veel zakgeld je nog overhad. Maar exact hoe veel de rode filmheld moest opbrengen, was niet bekend.

Oké, maar wat moet de Citroën BX Sport van Flodder kosten?

Nu heeft de eigenaar van de Flodderiaanse Citroën BX zijn waardevolle bezit op de veilingssite Catawiki gezet. ‘Door die populariteit van de film en de auto verwachten wij ook veel belangstelling voor de rode Citroën, waardoor de opbrengst kan oplopen tot 20.000 euro’, aldus Sander Houdel van Catawiki.

Het huidige bod staat op 6.500 euro en de veiling loopt tot 27 februari. Een eindbedrag van 15.000 tot 20.000 is dus niet ondenkbaar. Het is daarmee de duurste Citroën BX van Nederland. Zeg jij het maar: is ie het waard?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear