Nu Renault aardig wat succes heeft met Dacia, wil Citroën ook graag goedkope en simpele auto's verkopen. Er wordt gezegd dat in de toekomst de C-lijn en de DS-lijn daarom steeds verder uit elkaar zullen groeien, en deze malle Cactus – vernoemd naar een evenzo mal concept uit 2007 – geeft aan wat daaruit voort zou kunnen komen. En dan bedoelen we niet aan de DS-kant.

De Cactus is in de basis een bescheiden crossover met weinig poespas en veel praktische bruikbaarheid. Zo is er een ruim interieur met een doorlopende voorbank en een paar grote en duidelijke schermen. Naast een benzinemotor is er een hybride systeem, Hybrid Air genaamd, dat herwonnen energie niet vasthoudt in accu's of een condensator, maar in luchtdrukcilinders. Ingenieus. Het gemiddeld verbruik zou hiermee minder dan 3 liter per 100 kilometer moeten zijn.

Zoals het een Franse conceptcar betaamt, zit er echter ook een leuke dosis onzin op de Cactus, in de vorm van een voorraad luchtkussentjes (Airbumps, 'tegen krassen'). Vergeet je deze echter even, dan houd je een auto over die we binnenkort best eens op de weg zouden kunnen gaan zien.

Reacties

Meer van TopGear