Citroën doet mooie dingen in China, en hier is het meest recente bewijs: de DS5 LS R conceptcar, die binnenkort op de autoshow van Beijing staat te schitteren.

Omdat je nooit genoeg aan imagebuilding kunt doen, heeft Citroën in navolging van de DS3 en DS4 Racing ook de (puur voor China bestemde) DS 5LS sedan doorverwezen naar hun sportieve afdeling. Het resultaat is deze karmijnrode vierdeurs racer, voorzien van een 1,6-liter turbomotor met 300 pk en 400 Nm. Z'n onderstel ligt 15 millimeter dichter bij de grond en hij staat op uit één stuk gehakte 20-inch velgen.

Zoals het een DS betaamt, zit hij vol interessante details om de meest verwende designfetisjist te plezieren, zoals mat chromen accenten, koolstofvezel stripjes en een smaakvol interieur vol leer, alcantara en aluminium met stoelen die er uitzien als horlogebandjes. Op de middenconsole vinden we een heuse chronometer.

De DS 5LS R is helaas niet meer dan een conceptcar, en mocht Citroën 'm gaan bouwen, dan zal hij niet naar Europa komen. Ach, als ze de DS5 hier nou even een soortgelijke behandeling geven, zijn we ook tevreden…

Reacties

Meer van TopGear