Enige bescheidenheid kun je Citroën niet aanwrijven: je nieuwe concept car 'Goddelijk' noemen duidt in ieder geval op enig vertrouwen in eigen kunnen. Maar de DS Divine is dan ook in zo'n beetje alles bijzonder.

De DS-lijn van Citroën, toch begonnen als een soort uitstapje, is inmiddels uitgegroeid tot een heuse familie en is daarbij nog eens heel succesvol ook: er zijn er inmiddels zo'n 500.000 verkocht. Vandaar dat is besloten om van DS een echt apart merk te maken; dat heuglijke feit moet nu door middel van deze Divine kracht worden bijgezet. Niet dat hij het ooit tot productiemodel zal schoppen – daar is hij vele malen te extreem voor. Je moet hem meer zien als een verzameling hints naar de toekomst, vingerwijzingen die laten zien wat Citroën kan en welke kant het met DS op wil. 

Met zijn 4,21 meter lengte zit de Divine tussen de DS3 en DS4 in. De woeste verzameling rondingen, hollingen en bollingen maakt hem, in combinatie met die agressieve neus en die wonderlijke wybertjes her en der op het dak, tot een van de spectaculairste hatchbacks die we ooit hebben gezien. Het interieur is typisch 'concept': superfuturistisch en totaal over de top, maar herbergt wel een grapje dat we wellicht in de toekomst kunnen tegenkomen. Citroën noemt het Hypertypage, en houdt in dat je binnen een kwartier je auto van een compleet ander interieur kunt voorzien. Hoe dat precies in zijn werk gaat is ons nog even niet duidelijk; dat niet iedereen even gecharmeerd zal zijn van zo'n SM-club interieur met zwart leer en Swarovski-kristallen lijkt ons echter zonneklaar. Maar goed, dan verander je dat toch? Makkie, kennelijk.

De DS Divine maakt komende zondag zijn debuut op het Concours d'Élégance de Chantilly, nabij Parijs, en zal uiteraard ook te bewonderen zijn op de aldaar te houden Salon begin oktober.

 

Reacties

Meer van TopGear