Dit is dan eindelijk de definitieve Citroën DS3, die nagenoeg de vormgeving van de conceptstudie aanhoudt. De auto deelt zijn onderstel met de nieuwe generatie C3 en heeft zoals verwacht een aantal uiterlijke kenmerken die aan de Mini doen denken.
 
De lengte van 3,95 meter lijkt bescheiden, maar is aanzienlijk groter dan van zijn Engels/Duitse ‘tegenstrever’. Ook qua bagageruimte komt de Citroën met 285 liter aanzienlijk royaler uit.
 
Dat Citroën de DS3 serieus gaat inzetten, blijkt wel uit het motorenprogramma met maar liefst drie benzinemotoren (1.4 VTi, 1.6 VTi en 1.6 THP) en eveneens drie diesels (1.4 HDiF en 1.6 HDiF 90 en 110 pk). En dan zit er ook nog een versie met 99 gram CO2 per kilometer aan te komen.
 
Gelukkig speelt Citroën bij de DS3 met kleuren en materialen, er zijn maar liefst zeven combinaties voor het interieur en de kleuren voor het dak, de wielen, de buitenspiegels en natuurlijk de carrosserie kunnen naar hartenlust worden gecombineerd. Dus wie een DS3 in zilvergrijs met een zwart interieur wil kopen, die kan beter naar een ander model uitkijken!

Reacties