Je weet: een grote Franse auto op de markt brengen is hetzelfde als Beau van Erven Dorens een nieuwe tv-show laten presenteren – mislukking verzekerd. Maar de grap is: dat weten wij, dat weet jij, maar bijna anderhalf miljard Chinezen hebben daar niet het minste benul van.

En zo heeft het er alle schijn van dat Citroën van plan is het toch eens te gaan proberen met een statige limousine. Twee jaar geleden lieten de Fransen daartoe al een (enorm cool, als je het ons vraagt) concept los, de Metropolis (foto 3), een joekel van een hybride op basis van een aangepast C6-onderstel. Mede dankzij het feit dat de auto door de Chinese designstudio van Citroën was ontworpen, werd de Metropolis door onze mie-minnende Oosterse vrienden met luid gejuich ontvangen. Niet lang daarna meldden de Fransen de auto ook daadwerkelijk te willen gaan maken.

Volgende maand, op de Autoshow van Sjanghai, zal Citroën een vervolg laten zien. Wat het precies wordt is nog geheel onduidelijk. Weer een concept? Wellicht een productieversie van de Metropolis? Die nog wel eens DS9 zou kunnen gaan heten? Wie het weet mag het zeggen. Van de twee schimmige plaagplaatjes die Citroën inmiddels heeft vrijgegeven kun je weinig zeggen – het lijkt een soort shooting-brake te worden en dat zou nog wel eens een gat in de markt kunnen zijn; noem ons één andere station die net zo lang is als een Rolls-Royce Ghost.

We zullen zien – nog een paar weekjes geduld!

 

Reacties

Meer van TopGear