Wij zijn oud, lelijk en net iets te dik, en weten van 'hip' niet veel meer dan dat het de Engelse vertaling van het woord heup is. Gelukkig hebben we Citroën, lichtend baken op moderniteitsgebied, om ons af en toe even bij te spijkeren.

Wat wil het geval? Op de komende Salon van Genève presenteren de Fransen de SpaceTourer, een busje dat het resultaat is van een innige samenwerking tussen Citroën, Peugeot en Toyota. Nu snapt Citroën ook wel dat je met een busje nou niet echt de blits maakt, dus wat doe je dan: je laat er een bandje op los!

Het bandje in kwestie is Hyphen Hyphen – nooit van gehoord, maar dat zal vast te maken met onze schrijnende onhipheid. En als Citroën zegt dat de 'jonge, bruisende band uit Nice hard op weg is de referentie in de elektro-popwereld te worden', dan is dat gewoon zo. Nemen we aan.

De SpaceTourer Hyphen is een haast hysterisch-kleurig ding geworden, met woest 19"-lichtmetaal en banden die, zo zegt Citroën haast aandoenlijk eerlijk, 'optimale grip suggereren'. Om dat vermoeden van terreinwaardigheid enige reële kracht bij te zetten, heeft de Franse specialist Dangel de SpaceTourer voorzien van vierwielaandrijving. Zo heeft Hyphen Hyphen tenminste geen enkele reden meer om te laat bij een optreden te verschijnen. Voor de volledigheid: de motor is een 150 pk sterke tweeliter BlueHDI-diesel. 

Zo. Jij weer op de hoogte, gaan wij nu even op YouTube Hyphen Hyphen (hoe spreek je dat in het Frans uit, trouwens? 'Iefèn iefèn'?) opzoeken om dit weekend in de kroeg iedereen te verbijsteren met onze immens actuele, retehippe popkennis. 

 

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie