We krijgen onderhand het idee dat Italianen de Corvette Z06 niet zo mooi vinden. Een tijdje terug maakte carrosseriebouwer Ercole Spada er al een soort vleermuis van, en nu zien we deze Aznom van Carrozzeria Castagna. Klinkt in ieder geval wel beter dan Corvette…

Wie deze auto in zijn bezit heeft, die heeft iets unieks. Het blijft namelijk bij dit ene exemplaar. De Z06 heeft niet alleen een compleet andere carrosserie en grotere wielen gekregen, ook motortechnisch is er behoorlijk aan gesleuteld. Zo wordt de 513 pk van de 7,0 liter V8 door twee compressoren verhoogd tot 820 pk. En een koppel van 1000 Nm moet ervoor zorgen dat je een sprintje met de Aznom met vertrouwen tegemoet kunt zien. Hoewel officiële cijfers ontbreken, wordt gesproken over een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 3,5 seconden en een topsnelheid van 345 km/u.

Verder melden de Italianen dat je in hun creatie kunt beschikken over zaken als airco en een navigatiesysteem. Maar dat had de Corvette van huis uit ook al. Misschien dat dan de speciaal ontwikkelde telefoon wat bijzonders is.

Reacties