Het koopje onder de supercars (nog geen 92.000 euro voor 404 pk) is opgefrist. De nieuwe Corvette gaat er zo uitzien. Mwah. Het huidige model oogt op het eerste gezicht veel bruter en strakker, maar dat kan aan de vreselijke kleur van de auto op de foto’s liggen. Twijfelgevalletje.
 
Wat bepaald niet in de categorie twijfelgevalletje hoort is de motor. Het oude LS2-type is vervangen voor de LS3 en die heeft meer cc’s en meer pk’s: 6,2 liter is het geworden (was 6) en het aantal pk’s is van 404 naar 430 gestegen. Kijk, dat is pas nieuws! En je kunt er ook een geavanceerde uitlaat bij bestellen, dan krijg je nóg meer pk.
 
De huidige serie van de Corvette was zo’n beetje de eerste Amerikaan waarmee je ook normaal een bocht kan nemen, toch heeft Corvette gemeend de scherpte van de besturing verder te verfijnen. Ook het interieur is aangepakt want dat was altijd de kritiek van het zeurende autojournaille – het zag er allemaal goedkoop en plastic uit. Wat wil je dan voor nog geen ton met 400 pk, zouden wij zeggen? En de Z06? Staat nog niet in de planning om aangepast te worden voor wat betreft de motor. Maar is de 512 pk die die heeft niet voldoende?
 
Wanneer de nieuwe Corvette naar Nederland komt is nog niet bekend maar laten we met z’n allen duimen dat de prijs weer net zo aantrekkelijk wordt als de huidige Corvette. En dan moeten we met z’n allen er maar eens een paar gaan kopen, verkoopsucces verdient deze auto echt.

Reacties