Is rationele beredenering het enige dat staat tussen jou en een Corvette C7? Dan mag je nu door het nog-niet-verlengde dak gaan. Het Amerikaanse Callaway maakt de Corvette in één klap de meest praktische supercar die je kunt kopen. Inderdaad, een Corvette Shooting Brake! Ga maar alvast oefenen: ‘Schat, ik wil een Corvette C7 Callaway AeroWagen’.

De AeroWagen-kit bestaat uit losse onderdelen die je zonder verdere fabricatie op de auto kunt plaatsen. De delen zijn gemaakt van koolstofvezel en hebben alleen nog een kleurtje nodig. De ruit is van veiligheidsglas. Je transformeert jouw Corvette C7 tot boodschappenbeuker door de achterklep te demonteren en de nieuwe delen te plaatsen.

Het nut? Als je naar de Corvette C7 Callaway AeroWagen kijkt, verwacht je twee flesjes frisdrank, vier velletjes keukenpapier en drie M&M’s extra kwijt te kunnen in de Shooting Brake. Callaway spreekt zelf wel over een ‘significante toename in bagageruimte’. Wist je dat de reguliere Corvette C7 al 634 liter bagageruimte heeft? Dat scheelt 6 schamele liters met de Mercedes E-klasse. De Corvette C7 Callaway AeroWagen valt daarmee in de categorie Verhuisauto.

Volgens Callaway gaat de luchtweerstand ook omlaag vanwege de nieuwe daklijn. Maar hoeveel, dat zeggen ze niet. Nog een rationele reden: minder brandstofverbruik. De prijs van de kit: 14 duizend euro, ongeveer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)