Er wordt er één zestig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat is Corvette. Ter viering van dat heuglijke feit komen de Amerikanen nu met de 427 Convertible: de snelste open ‘Vette ooit.

De 427 Convertible heeft de V8-motor van de Z06 aan boord, goed voor 512 pk en 637 Nm. Hij is maar liefst zeven liter groot, vandaar ook die naam: 427 staat voor de inhoud in cubic inches. Daarnaast is het een naam die Corvette-liefhebbers over het algemeen kippenvel bezorgt; de 427’s bestaan al sinds 1966 en zijn de meest gewilde.

De 427 Convertible is dankzij ruimhartig gebruik van koolstofvezel lichter dan de gewone open Corvette; hij weegt nu 1.522 kilo. Daarmee bereikt hij een pk/gewichtsverhouding die beter is, zo laat Corvette fijntjes weten, dan die van concurrenten als de Porsche 911 Turbo Cabrio, Audi R8 Roadster, Aston DBS Volante en Ferrari California. Even naar 100 km/u hoeft, als je niet meteen de banden oprookt, dan ook maar 3,8 seconden te duren. Kaal uitstappen behoort dankzij de top van ‘meer dan 306 km/u’ zeer wel tot de mogelijkheden. Magnetic Ride is standaard, en om het rijderskarakter extra te benadrukken is de 427 er alleen met een handgeschakelde zesbak.

De wit met blauwe uitvoering op de foto’s maakt trouwens deel uit van het 60th Anniversary Package, dat dit modeljaar op elke Corvette verkrijgbaar is. Het bestaat verder uit een ZR1-achterspoiler, grijze remklauwen, blauw leer en een blauw cabriodak en een hoop badges.

 

Reacties