Al een tijdlang vraagt iedereen zich af hoe de volgende Corvette eruit zal gaan zien. Er was onlangs wat ophef omdat een Saab-medewerker gezegd zou hebben dat ze voor GM aan een versnellingsbak met dubbele natte koppeling hadden gewerkt. Deze zou voor een Corvette met middenmotor bestemd zijn. De interwebs gonsden de afgelopen tijd van dit bericht, maar GM heeft het nu onderuit gehaald.

Er komt geen Corvette met middenmotor, noch een natte dubbelkoppelbak. Ook wordt er geen V6 voor de sportwagen overwogen. De optie van een hybride Vette, iets anders waarover men al lange tijd speculeert, wordt wel nog open gehouden. ‘Porsche is er ook mee bezig. Ze moeten wel om aan de strenge milieueisen te voldoen’, zegt GM-topingenieur Karl-Friedrich Stracke. Hij stelt ons meteen gerust: ‘de klant zal altijd veel vermogen willen. Dat zal niet verdwijnen.’

De nieuwe Corvette wordt voorlopig nog niet verwacht. GM hoopt de auto te introduceren op zijn zestigste verjaardag in 2013, maar het is nog de vraag of ze dat gaan halen. Door het recente faillissement en de wederopstanding van GM heeft de ontwikkeling van de Corvette lange tijd stilgelegen, terwijl de nadruk werd gelegd op efficiënte auto’s voor de massa.

Reacties