Er zijn nogal wat autofabrikanten die van hun producten speciale uitvoeringen op de markt brengen. Een 50-jarig jubileum? Verkooprecord? Er zijn altijd wel redenen te verzinnen om een bestaand model aan te kleden met wat extra’s.

Een van de meest zinloze feestedities die we in tijden zijn tegengekomen, is deze Corvette Z06 Ron Fellows. Sowieso is het al merkwaardig om een auto naar een persoon te noemen, maar het is helemaal raar als je die persoon niet kent. Want wie is in vredesnaam Ron Fellows? Wie het weet, mag het zeggen.

Gelukkig schept General Motors licht in het duister door erbij te vertellen dat Ron Fellows een Canadees is, die als coureur in een ver verleden nogal wat successen heeft behaald met een Corvette. En om daar even bij stil te staan, verschijnt deze spierwitte Z06 op de markt. Compleet met een opzichtige achterspoiler. In dit geval dienen de 511 pk sterke 7,0 liter V8 en de topsnelheid van meer dan 300 km/u slechts als schrale troost. Dat er slechts 33 exemplaren naar Europa komen is echter weer een opsteker.

Advertentie

Reacties

Advertentie