Kennen jullie hem nog, deze auto? Eind vorig jaar hadden we het er over: het is de Corvette ZR1, ook wel bekend onder de angstaanjagende naam ‘Blue devil’.

Gister is tijdens de Barrett-Jackson veiling het eerste exemplaar van dit snelheidsmonster verkocht. Het mocht wat kosten, één miljoen dollar om precies te zijn, maar dan heb je wel wat. Het leuke van deze auto is ook dat het niet zal voorkomen dat je buurman dezelfde heeft. Van dit exemplaar is er namelijk maar één gemaakt.

De koper krijgt een unieke ‘Le Mans blue version’ met een 620-pk sterke achtcilinder onder de kap en steunt met zijn aankoop welzijnsorganisatie The United Way. Ook mooi meegenomen voor de gelukkig koper is het feit dat op deze veiling over elke dollar die je boven de 99.999 dollar uitgeeft, geen belasting hoeft worden betaald.

Verwacht wordt dat in 2009 de eerste ‘gewone’ exemplaren van de Corvette ZR1 op de Amerikaanse markt zullen verschijnen. Wij zeggen: hoe eerder hoe beter! Zien jullie de ZR1 ook graag zo snel mogelijk komen?

Reacties