Het lijkt veel, 199.990 euro voor een brute Corvette, en dat is het ook maar daarvoor krijg je wel de ZR1, de snelste en krachtigste Corvette ooit. Gerekend per paardenkracht, en daarvan heeft de ZR1 er 647, is de auto ‘concurrerend’. Uit de 6,2-liter V8 met compressor stroomt ook nog eens 819 Nm aan koppel naar de achterwielen.
 
Dit najaar komen de eerste exemplaren naar Europa. Liefhebbers worden niet alleen gelokt door het brute uiterlijk met het ruitje in de motorkap, maar ook door de prestaties, zoals z’n top van 330 km/u. De zichtbare koolstofvezels, de Michelin Sport 2 ZP high-performance banden en de acceleratie naar 100 in 3,6 seconden spreken allemaal tot de verbeelding.
 
De ZR1 heeft zelfs al een rondje Nordschleife afgelegd in 7.26,4 minuten! Een koper van een dergelijke auto verwacht een speciale behandeling en dat wordt geboden met de haal- en brengservice bij de dealer en zelfs voorrang in de werkplaats. Arme koper van een ‘gewone’ Corvette die maar even moet wachten.
 
En dan komen de cadeautjes: het Corvette Heritage Book, een ZR1-autohoes én een rijtraining voor gevorderden op het circuit van Paul Ricard in Zuid-Frankrijk. Hier zal de koper leren om het maximale uit de auto te halen. Tot slot wordt de Corvette ZR1 geleverd met drie jaar garantie. Leuk, maar prijstechnisch blijft het veel voor veel!
Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie