BMW gaat met zijn 1-serie met voorwielaandrijving meteen all-in door een directe concurrent van de Golf GTI neer te zetten. Met 265 pk en 400 Nm heeft de standaard BMW 128ti al genoeg potentie om de GTI te laten zweten. De Zwitserse tuner Dähler doet daar nu een schepje bovenop. Zij introduceren de BMW 128tii – met twee i’tjes.

‘Turismo Internazionale Iniezione’

De twee letters van BMW staan voor Turismo Internazionale, een afkorting die de auto leent van de BMW 1600 ti en BMW 2002 ti uit de jaren zestig en zeventig. Rond dezelfde periode plakte BMW er nog een i’tje aan vast om de Turismo Internazionale Iniezione te creëren. Dat trucje past Dähler nu ook toe.

Het nieuwe vermogen van de Dähler BMW 128ti

De Dähler BMW 128tii produceert 313 pk en 500 Nm. De 2,0-liter viercilinder van de BMW is tot meer in staat, maar met dit vermogen is de hatchback nog ‘schoon’ te rijden. Daarmee doelen ze er waarschijnlijk op dat de auto anders bij het stoplicht onvrijwillig een rookscherm opwerpt.

Nieuwe spulletjes

Dähler rust de BMW 128tii uit met nieuwe software voor de motor, een nieuwe uitlaat met een klep, nieuwe dempers (of alleen nieuwe veren op de elektronisch instelbare dempers) en een koolstofvezel inlaat van Eventuri. Ze monteren geen nieuwe remmen, maar wel Michelin Pilot Sport 4S-banden op frisse 20-inch wielen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)