BMW gooide voor de BMW 128ti het Grote Marketinghandboek der Automerken aan de kant en probeerde het anders. Normaal sturen merken eerst een slecht belichte teaserfoto uit en laten het even sudderen. Dan komt een officiële aankondiging en met wat geluk mag de pers er na een maandje of wat mee op pad. Pas daarna drukt het merk een prijs op de auto. Bij de GTI-tegenhanger van BMW (wat op zichzelf al tegendraads is) ging het net even anders. De auto verscheen zonder aankondiging, waarna er meteen mee werd gereden. Nu is ook de prijs van de BMW 128ti bekend.

Goed, even terug. Een GTI-concurrent van BMW, dus. Een voorwielaandrijver met 265 pk die niet alleen leuker moet zijn dan de hete hatch van Volkswagen, maar ongeveer dezelfde prijs heeft. In veel landen is de prijs van de BMW 128ti zelfs iets lager dan die van de Golf GTI. In Nederland – waarschijnlijk door onze belastingen – zijn de twee hete hatchbacks nagenoeg even duur. De hete BMW 1-serie is ongeveer 1.500 euro duurder dan de Golf, maar heeft dus wel 20 pk extra. En dan kun je wel tegen je vrienden zeggen dat je ‘premium’ rijdt.

Wat is de prijs van de BMW 128ti?

Voor de mensen de de prijs van de GTI niet uit hun hoofd weten (ook wel normale mensen genoemd): de BMW 128ti kost 49.990 euro. Als je geen opties hebt aangevinkt, tenminste. Dat maakt hem ruim 10.000 euro goedkoper dan de BMW M135i xDrive met vierwielaandrijving en 306 pk. We mochten alvast rijden in de BMW 128ti en concludeerden dat hij eigenlijk nog net iets leuker is dan de snellere M135i.

De BMW 128ti is alleen leverbaar met een automaat. De 0-100-tijd is 6,2 seconden en de top is begrensd op 250 km/u. Het gewicht is 1.445 kilo. Net iets sneller dan de Golf GTI en weer net iets langzamer dan de Focus ST, dus. De letters ‘ti’ staan voor Turismo Internazionale, wat een knipoog is naar de 2002ti uit de late jaren zestig. En natuurlijk naar de BMW 325ti Compact van begin deze eeuw. De rode accenten zijn trouwens zwart als je de lakkleuren rood of blauw kiest. Je kunt ze ook weglaten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)