Daihatsu presenteert een vijftal concepten voor de aanstaande autobeurs in Japan. Met de conceptauto’s lijkt Daihatsu kreten als ‘Ach gossie, kijk eens, wat een lieverdje’ te willen oproepen. Blijkbaar vertegenwoordigen de conceptauto’s ‘vijf manieren om dichtbij mensen en levens te blijven in de toekomst van de mobiliteitsmaatschappij’. Of eigenlijk, om mensen dichtbij de auto laten komen, omdat je het voertuig anders niet ziet.

Volgens Daihatsu zijn de conceptauto’s gericht op functionaliteit. Toch zien de studiemodellen er best leuk uit. De benadering van kleine dingen vloeit blijkbaar ook door in de resolutie van de foto’s. Gelukkig zijn de afbeeldingen net goed genoeg zichtbaar om je te laten inbeelden hoe de vijf conceptautootjes er samen uit zouden zien bij jou op de oprit.

Daihatsu me:Mo

Daihatsu conceptauto's Memo

Kijk maar even goed naar deze me:Mo, want als we het goed begrijpen, is hij een soort Barbapapa. Volgens Daihatsu verandert de vorm en het ontwerp van dit autootje ‘over langere tijd in een reactie op de veranderingen in het leven van de consument’. Met een lengte van 3,4 meter valt ie zeker onder de kei-cars. En daarmee valt ie ook zeker onder de categorie schattige autootjes.

Daihatsu Uniform Cargo en Unifrom Truck

Daihatsu conceptauto's Uniform Truck

Een paar Kei-trucks? Waarom niet? De twee schattige werkpaarden – of misschien werkpony’s – zijn vol-elektrisch en hebben wat bagageruimte. Daarnaast hebben ze externe voedingen die zorgen voor ‘een scala aan toepassingen voor een mobiele winkel’. Dit zal voor winkels zijn die mini-chocoladerepen verkopen, denken we.

Daihatsu conceptauto's Uniform Truck

Daihatsu Osanpo

Daihatsu conceptauto's Ospano

Nog een concept-Diahatsu op elektriciteit en die voldoet aan de kei-car-afmetingen. De Osanpo laat bestuurders genieten van ‘de open lucht’, wat er volgens Daihatsu voor moet zorgen dat je met het gemak van het maken van een wandeling eens lekker het autootje pakt. Als we één concept mogen kiezen om naar de echte wereld te halen, dan zou het deze zijn. Of misschien toch de volgende?

Daihatsu Vision Copen

Daihatsu conceptauto's Copen

De Copen leeft! Hij is met een lengte van 3,8 meter net te lang om een kei-car te zijn. Als vreemde eend in de Japanse bijt krijgt de Vision Copen een 1,3-liter benzinemotor die de voorwielen aandrijft. Ziet hij er niet fantastisch uit? Dit is een roadster die je in je leven nodig hebt. Weet je wat: waarom maak je ze niet allemaal, Daihatsu?

Reacties

  • Mrtn heeft op 11 oktober 2023 geschreven:

    Moet toegeven, die cabrio is wel super leuk! Iedereen lijkt het woord ‘Vision’ te gebruiken voor hun concept auto, maar hier is toch niks ‘vision’ aan? Gewoon een moderne auto met Led…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)