Ken je David Brown Automotive nog? Het bedrijf maakte naam door Jaguar XK’s te villen en hun eigen Aston Martin DB5-achtige panelen te transplanteren, om zo de controversiële, 670.000 euro kostende Speedback GT te maken. En ze zijn nog niet kopje onder gegaan, dus blijkbaar verkopen ze prima.

Een paar jaar geleden onthulde het bedrijf de Mini Remastered. Het was een zogeheten restomod met een verbeterde versie van de originele motor, transmissie en onderstel. Ze hadden alleen nog een aantal leuke extra’s toegevoegd, waaronder een nieuw, fris interieur met alle moderne voorzieningen.

Het prijskaartje van de David Brown Mini

Deze Mini’s kosten zonder personalisatie of extra opties – waarvan de keuze reuze is – al een behoorlijke rib uit je lijf, namelijk zo’n 85.000 euro (en dat is nog zonder Nederlandse belastingen). Nu is er eentje verschenen die smalend lacht om dat bedragje, een gelimiteerde editie die werd ontwikkeld in samenwerking met specialist Oselli. De Mini Remastered ‘Oselli Edition’ is een klein en snel monster.

Het motortje is opgeboord naar 1,4 liter en de handgeschakelde vierbak is vervangen door een vijfbak. De Spax-dempers zijn instelbaar, de wielen groeiden in breedte en de remmen zijn groter en effectiever. Diverse decoraties onderscheiden de Oselli Editions van de originele David Brown Mini’s. De glimmende delen glimmen minder hard en in de grille vind je led-spotjes. Een op maat gemaakt racepak en helm, aangepast op jouw auto, behoren ook tot de opties.

De prijzen beginnen bij een behoorlijke 110.000 euro. Als je een veiligheidskooi wilt in plaats van een achterbank, betaal je maar liefst 120.000 euro. Er zullen maar 60 exemplaren van deze David Brown Mini worden gemaakt, als verwijzing naar het 60-jarige bestaan van Mini. De eerste leveringen zijn gepland voor volgend jaar. Misschien toch maar even die nier gaan verkopen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear