In 2019 verraste Aston Martin toen ze op de proppen kwamen met de AMB 001; een motorfiets waarbij het gewicht gelijk is aan het aantal pk’s. Ze werkten hiervoor samen met Brough Superior en dat doen ze nu weer. De AMB 001 Pro gaat verder waar de eerste motorfiets stopte. Zo leerde Aston van de Valkyrie AMR Pro dat een kentekenplaat overbodige luxe is. Deze superbike mag alleen het circuit op.

De 997-cc motor wordt serieus aangepakt. Zo is het onderblok gefreesd uit één stuk massief aluminium en de cilinders zijn opnieuw ontworpen voor betere koeling. Het vermogen stijgt met 48 pk naar een totaal van 228 pk. De motorfiets viel vijf kilo af waardoor de AMB 001 Pro slechts 175 kilo weegt. Het gewichtsverlies komt vooral van de wielen en kappen, die nu van koolstofvezel zijn gemaakt.

Slimme aero mag niet misstaan op een AM voor het circuit

De versnellingsbak heeft zes versnellingen. Slimme aerodynamica creëert een ‘tunneleffect’ waardoor de lucht over de rijder stroomt. Achterop zit een soort haaienvin die ervoor moet zorgen dat je de balans houdt. Het vernieuwde logo van Aston Martin dat op de AMB 001 Pro zit, is chemisch geëtst in aluminium dat nog dunner is dan een mensenhaar.

Je kunt de Aston Martin AMB 001 Pro alleen krijgen zoals je hem hier ziet op de foto’s. Ze bouwen er in totaal 88 – en allemaal met de hand. Je kunt er al een bestellen, maar je krijgt hem pas aan het einde van 2023 geleverd.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie