Wie al op het internet rondzwierf in de simpele tijd dat een kat nog een cheeseburger wilde en een dansende banaan telde als groot vermaak, kent deze Honda Civic wel. De foto van deze uitgebouwde hatchback ging met grappige teksten het internet over en was een van de eerste automemes ooit. We durven zelfs te zeggen dat het een van de bekendste Civics ooit is. YouTuber Tavarish kwam het ding twee jaar geleden tegen en nam hem mee naar huis.

Veel meer dan alleen de foto van de Honda Civic met zijn enorme achterbumper, The Jetsons-spoiler en scheve kentekenplaat hebben de meeste internetgebruikers niet gezien, maar er is veel meer te vertellen. Het bijzonderste is dat de volledige bodykit van metaal is gemaakt. Nee, niet alleen de brede wielkasten, ook de bumpers. De verantwoordelijke metaalbewerker was nog slechts een tiener toen hij de Civic verbouwde.

Door de bodykit was er geen plek meer voor de tankdop aan de zijkant van de Civic. En dus zit die dop nu in het dak, waarbij de vulbuis naar beneden de tank in loopt. Het tankklepje komt trouwens van een Mustang. Voor de aandrijving gebruikte de eerste eigenaar een B16-motor van Honda.

De video van Tavarish gaat niet heel diep in op wat er verder gebeurde met de auto, dus we zijn zelf op zoek gegaan. We komen de auto in 2008 tegen op een Honda Civic-forum. In het bericht staan foto’s van het bouwproces. Het vakmanschap van de bodykit is daar goed te zien. We zeggen niet dat het eindresultaat mooi is, maar het werk is indrukwekkend.

De auto duikt op in 2008 en is dan donkerblauw

Op het forum overweegt iemand de auto te kopen van een vriend, die hem zelf een jaar in het bezit heeft. Die vriend kocht de auto ergens in 2007 en liet hem overspuiten in een donkerdere kleur blauw van Mazda. Ook liet hij Sparco-stoelen installeren. Waarschijnlijk is dit ook de eigenaar die vleugeldeuren liet installeren. De auto moest toen 13.000 dollar opleveren.

Wat er daarna gebeurde met de uitgebouwde Honda Civic, is een raadsel. Het enige wat we weten, is dat de auto twee jaar geleden zonder motor ergens stond te verpieteren. Ergens in de afgelopen jaren heeft iemand geprobeerd om hem op te knappen met een verse laag rode lak, maar is daar waarschijnlijk vergeten om verharder bij het plamuur te gebruiken. De lappen half opgedroogde plamuur hangen aan de auto.

De Honda Civic uit de automemes is flink geroest

Maar het plamuur en de verschillende lagen verf over elkaar zijn nog niet het grootste probleem van de auto. Hoewel de koets niet al te veel deuken of beschadigingen lijkt te hebben, is de Civic overal doorgeroest. Vooral op de delen waar het plaatwerk is aangepast, blijkt hij bijzonder krokant.

In de video van Tavarish wordt niet duidelijk wat het uiteindelijke plan is met de auto. Als je ziet hoe ze met de auto omspringen, vermoeden we niet dat hij nog een tweede (of derde?) leven zal krijgen. Dat zou zonde zijn, want het is toch een stukje automobiele (internet)geschiedenis dat hier staat weg te roesten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)