Even een willekeurige douchegedachte: hoe vaak zou je ongemerkt zelf al aan een hoop pech ontsnapt zijn? Misschien als je vorige week wél op tijd was vertrokken, had je onderweg wel een ongelukje gehad – en nu had die ene onoplettende bestuurder niemand om tegen aan te botsen. Of wellicht zwom je ooit in de zee naast een kubuskwal of een blauwe octopus.

In de meeste gevallen zul je niet weten ‘wat als’, maar in het geval van deze Porsche Cayman GT4 wel. De kleine Porsche met zescilinder stond eigenlijk op de planning om geladen te worden op de Felicity Ace, het vrachtschip dat in februari in brand vloog en ongeveer twee weken later zonk. Op het laatste moment werden de plannen gewijzigd, waardoor de eigenaar zijn Porsche alsnog in ontvangst kon nemen. De eigenaar legt het uit in een video van ‘Ring-YouTuber Misha Charoudin.

De dansende banaan

De eigenaar is Kevin Flynn. Nee, dat is niet het personage uit de film Tron, maar de Amerikaan die zo’n twintig jaar geleden Peanut Butter Jelly Time bedacht. Inderdaad, het dansende banaantje. Dit heeft verder weinig met het verhaal te maken, behalve dat het verhaal er twee keer beter van wordt. Flynn bestelde zijn Porsche Cayman GT4 met de gratis optie om de auto zelf op te halen in Duitsland.

Bij Porsche (en ook bijvoorbeeld bij Volvo) doen ze iets dat ze ‘factory delivery’ noemen. In plaats van dat de auto bij de dealer om de hoek staat, mag je hem zelf ophalen bij de fabriek in Duitsland. Voor Amerikaanse klanten is dit helemaal mooi, want ze mogen vervolgens de auto 30 dagen in Europa rijden op een tijdelijk kenteken. Daarna moeten ze de auto bij de haven afgeven zodat hij alsnog naar Amerika gaat.

Door corona stond de Cayman GT4 bijna op de Felicity Ace

Flynn vinkte deze optie aan, maar kreeg al snel de boodschap van Porsche dat het feest niet door kon gaan door corona en alles wat er in de wereld speelde. De auto zou linea recta per schip naar Amerika komen. De Cayman stond al ingepland om op het schip te staan, toen Porsche besloot dat klanten toch weer naar de fabriek mochten komen. Flynn had gelukkig tijd om naar Duitsland te komen en op het laatste moment werd de auto tegengehouden.

Het had niet veel gescheeld, of de Porsche Cayman GT4 lag nu met brandschade op de bodem van de oceaan. Overigens: als dat het geval was, dan had Flynn heus wel een nieuwe gekregen, maar toch. Nu toert hij door Europa met zijn vrouw in zijn nieuwe Cayman GT4 – dat lijkt ons de betere uitkomst.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie