Vandaag is het blauwe maandag. De meest deprimerende dag van het jaar. Nu kunnen we een bericht voorschotelen waar jij je beter door gaat voelen. Mooie blauwe auto’s of zo. En in feite doen we dat ook. Maar realiseer je eventjes dat je waarschijnlijk nooit in deze auto zal rijden. Laat staan bezitten. Zo, nu is de blauwe maandag compleet.

De duurste blauwe auto van Nederland is een Porsche 911 2.7 RS Touring in 1973. Het is de stamvader van alles wat bij Porsche écht snel en niet alleen maar voor het circuit bedoeld is: de Carrera RS 2.7. Het was de eerste straat-Porsche die het toevoegsel Carrera kreeg, het Spaanse woord voor ‘race’. Voor degenen die het Spaans niet machtig waren maar wel enorm goed waren met afkortingen, spraken de letters RS boekdelen: Rennsport.

De 2,7-liter zescilinder brult 211 pk naar de achterwielen en het geheel weegt iets meer dan 1.000 kilo. Dit exemplaar is ‘Gulf Blau’ en heeft 79.139 op de klok. In 2015 en 2016 onderging de duurste blauwe auto van Nederland een volledige restauratie. Wat dat moois moet kosten? 625.000 euro. En geloof ons: het is wel een auto die je ooit gereden wilt hebben. Hoe voel je je?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear