Op vakantie gaan, dat doe je voor de ontspanning. Nu lijkt ons het manoeuvreren van een 11,6 meter lange en 2,5 meter brede caravan het tegenovergestelde van ontspanning, maar als je relatie de rit overleefd heeft (en je het ding niet moeten achterlaten in een doodlopende straat), dan is het op de camping prima vertoeven in de duurste caravan van Europa. Hij staat in Nederland op je te wachten.

De duurste caravan van Nederland én van Europa is dit jaar wederom de Kabe Imperial 1000. Vorig jaar en het jaar daarvoor tikten we ook al een berichtje over dit model. We hopen dat Tabbert en Kip een tandje bijzetten voor volgend jaar, want het wordt wel erg voorspelbaar zo. Overigens was de Kabe vorig jaar nog 10.000 euro minder duur. Dit jaar moet de duurste caravan maar liefst 165.000 euro kosten.

40.000 euro aan opties

Voor dat enorme bedrag heb je wel slaapplek voor zeven personen, dikke 17-inchers en een chique interieur. Een kale Kabe Imperial 1000 heb je voor 127.535 euro. Dan krijg je sowieso een systeem dat de caravan waterpas zet, een zithoek die naar buiten schuift, een geluidssysteem, een keramische pot voor het toilet en een ingebouwde stofzuiger.

Dit exemplaar heeft als extra’s bijvoorbeeld getinte ramen (2.250 euro), een elektrische instap (501 euro), een panoramadak (1.420 euro), een opgewaardeerde airco (2.023 euro) en twee luifels (in totaal bijna 6.000 euro). Bovendien is alles zo uitgevoerd dat je er zelfs met minus 25 graden warmpjes bijzit. Voor het geld hadden we eigenlijk wel minimaal een wijnkelder verwacht, maar je moet iets te wensen overhouden.

Mag ik dit ding achter mijn Polootje hangen en gaan?

Nou, we zouden wel een geschikte auto uitkiezen die minimaal 2.800 kilo mag trekken. Ook moet je een BE-rijbewijs hebben om met het ding te mogen rijden. Een beetje ruimtelijk inzicht is ook aan te raden. Je kunt deze Kabe Imperial 1000 ophalen bij De Greeff in Grave. Misschien kun je bij de baas een extra dagje verlof aanvragen voor een verhuizing, want daar valt de rit naar de camping wel onder.

Advertentie

Reacties

 • Maus heeft op 18 juni 2023 geschreven:

  In Noorwegen hebben wij een Kabe gezien die groter was. Werd getrokken door een Mercedes busje. Dus er zijn er die nog groter zijn.

  Reageer
 • Glampy heeft op 18 juni 2023 geschreven:

  Vindt ‘m eerlijk gezegd niet bepaald flitsend van design. Vrij saai, wat gedateerd & behoudend overkomen. Daar zal vast een markt voor zijn. Maar voor deze prijs zou ik zelf toch nog even verder kijken.

  Reageer
 • Goonygoogoo heeft op 17 juni 2023 geschreven:

  Heb je zo’n caravan, moet je nog over elkaar heen klimmen als je s’nachts naar de wc moet.
  Je kan er ook met -25° in, waarom wil je dat?
  Denk niet dat ik jaloers ben want, ik wil helemaal geen caravan. Ik vind dit ding meer een prestige kwestie dan nuttig.

  Reageer
 • Willy van rosmalen heeft op 17 juni 2023 geschreven:

  Jammer dat we voor ons pap al sokken hadden gekocht!,,,

  Reageer
 • Anton heeft op 17 juni 2023 geschreven:

  Dit is meer een caravan voor gezinnen waar de vader of moeder vrachtwagenchauffeur of buschauffeur van beroep is. Een vrachtwagenchauffeur of buschauffeur moet wel met zo’n combinatie kunnen rijden

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie