Nee, dit is geen Ferrari 250 GT SWB. Helaas. Het goede nieuws is, is dat het ook geen computerrender is. Dit is de eerste echte RML Short Wheelbase. En dit zijn dus echte foto’s. Officieel noemt het Britse RML het een eerbetoon aan de Ferrari 250 GT ‘Short Wheelbase’, wat misschien wel de mooiste Ferrari aller tijden is.

De schoonheid maakt het des te pijnlijker om te realiseren dat deze auto op het punt staat door een hel te gaan, of zoals bedrijf RML het diplomatiek het uitdrukt: ‘een intensief duurzaamheidsprogramma in de UTAC-testfaciliteit in Bedfordshire’. Een kleine troost is dat het nog een preproductiemodel is.

De foto’s die je hier ziet, zijn gemaakt voordat de auto aan zijn reis naar de Doemberg begon. Als je een samenvatting nodig hebt, hebben we er een: RML is van plan dertig van deze dingen te bouwen, elk aangedreven door een 5,5-liter V12 uit een Ferrari 550 Maranello die weer gekoppeld is aan een handgeschakelde zesbak.

Specificaties RML Short Wheelbase

Hij weegt 1.470 kilo en RML schat dat de 0-100-sprint zo’n 4,1 seconden duurt. Het vermogen is 485 pk en 658 Nm. Dat is dus sneller dan de 550 Maranello. ‘De RML Short Wheelbase is nooit ontworpen om te concurreren met de acceleratie of topsnelheid van een typische supercar”, zei RML-chef Michael Mallock tijdens de onthulling van de auto vorig jaar.

‘Onze nadruk heeft altijd gelegen op het bieden van een meer organische rijervaring met minder interventie en meer bruikbare prestaties’, voegde hij eraan toe. De carrosserie is natuurlijk van koolstofvezel en de auto krijgt veel moderne foefjes mee, zoals elektrisch verstelbare stoelen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)