Na de EK-generatie (1995-2000) van de Honda Civic ging het bergafwaarts met het ontwerp van de frivole hatchback. De zevende generatie was een vormloos aftreksel van zijn voorganger en de Type R van de achtste generatie had wel iets gaafs, maar echt tijdloos was het niet. Voor de Autosalon van Tokio kiest Honda er dan ook niet voor om de huidige Civic onder handen te nemen, maar een Honda Civic EK. Dit is de Honda Civic Cyber Night Japan Cruiser.

De opgefriste youngtimer geeft een idee hoe de Civic EK er in 2020 uit zou zien, als hij nu nieuw uit de fabriek zou rollen. Of misschien zelfs in 2025. Het ontwerp is nog heel herkenbaar als het favorietje, maar dan met een soort moderne steampunk-elementen. De lampen van de Honda Civic Cyber Night Japan Cruiser zijn grotendeels afgedekt en het achterlicht loopt door over de achterklep. Voorop monteert Honda een flinke lip. De diffuser met geïntegreerde uitlaat achterop lijkt op de voorbumper van de Jaguar Project 8.

De Honda Civic EK staat wat lager bij de grond, de velgen zijn dicht en aerodynamisch en de buitenspiegels zijn wat ranker dan de vroegere units. Binnenin monteert Honda een setje mooie Recaro’s en vervangen ze de tellers door een digitaal dashboard, dat eruitziet alsof het er al sinds het begin hoort te zitten. Op de plek waar normaal een goedkoop Pioneer-systeempje zit met kabels naar de subwoofer achterin, plaatst Honda een schermpje om het nieuwe verwarmingspaneel te vergezellen.

Honda Civic Cyber Night Japan Cruiser

Foto: Screenshots YouTube / DriftHunterAlbo

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)