Tot nu toe is Haas het enige F1-team dat zijn auto voor 2022 in vol ornaat onthulde. Nu is het de beurt aan McLaren voor een onthulling – een soort van. Het team laat vandaag de McLaren F1-auto voor 2022 zien, maar dan wel in Lego. Door de hoekigheid van de steentjes zou je kunnen denken dat dit nog het 2021-model is, maar de grote dichte wielen verraden dat dit echt de auto voor dit seizoen is. De auto draagt nog wel de oude kleuren.

De nieuwe F1-auto, maar wel de oude kleuren

De Lego McLaren F1-auto viert volgens het merk de kleuren van het 2021-seizoen, maar dan wel op de nieuwe auto. Een typisch verhaal, maar het resultaat ziet er smakelijk genoeg uit. Als je alle 1.432 stukjes in elkaar klikt, dan ontstaat er een model van 65 centimeter lang en 27 centimeter breed. Uiteraard beweegt het stuur mee met de wielen en de zuigers van de V6 gaan echt op en neer. De coureurs krijg je er niet bij.

De prijs van de Lego McLaren F1-auto

De Lego McLaren F1-auto kost 179,99 euro in de webshop van de steentjesdealer. Vanaf 1 maart 2022 beginnen de leveringen. Als je een beetje doorwerkt, kun je de Lego-set naast de televisie zetten als het F1-seizoen begint. We zijn benieuwd in hoeverre de livery voor 2022 écht verschilt van deze Lego-set.

Deze Lego F1-auto bouw je van een bestaande set

Bouw je Porsche-setje om tot F1-auto

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear