Bij Lego doen ze hun best om zo min mogelijk nieuwe soorten steentjes te maken. Het zou makkelijker zijn om voor de nieuwste Lamborghini Sian gewoon een plastic voorbumper te ontwerpen en die in de bouwdoos te gooien, maar dat doen ze dus niet in Denemarken. Ze proberen de kits samen te stellen met bestaande steentjes. Het grote voordeel hiervan is dat de mogelijkheden van één Legoset plots een stuk groter worden.

Op de website Rebrickable plaatsen fans alternatieve handleidingen voor bestaande bouwsets. Als je een model zat bent, kun je hem uit elkaar plukken (of laat het je neefje doen voor een aalmoes) om hem opnieuw op te bouwen tot een andere creatie. Zo kun je bijvoorbeeld van de onderdelen van de Lego Porsche 911 RSR (42096) een toffe F1-auto maken, waarbij je niet zou zeggen dat het geen officiële Lego-kit is.

Extra steentjes kopen is niet nodig voor de Lego F1-auto (klik maar). De bedenker van het alternatieve bouwsel maakte bovendien met foto’s een stappenplan dat je kunt volgen om tot hetzelfde resultaat te komen. Heb je andere Lego-sets liggen? Zoek hem dan op en snuffel door de alternatieve handleidingen om opnieuw te genieten van de bouwset. Want laten we eerlijk zijn: met de huidige Lego-prijzen kun je er maar beter twee keer plezier van hebben.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear