Audi beschrijft de gelimiteerde Audi RS 3 Performance als ‘een echte straatartiest’. We hopen niet dat ze daarmee bedoelen dat hij langs de weg gaat staan met een oude hoed voor zich terwijl hij een kunstje doet. Dat kunstje heeft dan ongetwijfeld een link met zijn vermogen, want deze RS 3 krijgt de krachtigste vijfcilinder ooit gebouwd.

Oké, er komt maar 7 pk bij, maar toch. Audi perst die 7 pk extra door 0,1 bar meer boostdruk, waardoor het vermogen groeit naar 407 pk. Het koppel van 500 Nm blijft wel gelijk aan de RS 3 Limousine. Mocht het nog allemaal wat te tam zijn voor, dan kun je nog altijd bij Abt langs gaan. Zij pompen je RS 3 op naar 507 pk.

Specificaties van de Audi RS 3 Performance

De topsnelheid die uit de geprezen 2,5-liter vijfcilinder komt is 300 km/u. Een sprint van 0 naar 100 km/u doet hij in 3,8 seconden. Het machtige geluid van de vijfcilinder wordt nog beter ten gehore gebracht door een verbeterde versie van het RS-sportuitlaatsysteem. Daarnaast krijgt hij standaard slimme dempers en 19-inch matte donkergrijze velgen omringd door Pirelli P Zero Trofeo R-banden.

Audi RS 3 Performance dagrijlichten met 300 en geblokte vlag

Van binnen krijgt de Audi RS 3 Performance kuipstoelen, blauwe stiksels, een stuur van alcantara en een koolstofvezel screensaver op het touchscreen. Nog een lollige detail van de speciale RS 3 zie je hierboven. Wanneer hij van het slot gaat, knipperen de dagrijlichten een geblokte vlag aan de ene kant en de het getal 300 aan de andere kant.

Die 300 staat naast de topsnelheid ook voor het gelimiteerde aantal exemplaren dat Audi van de RS 3 Performance bouwt. Dat komt volgens Audi door ‘productiebeperkingen’. De sportback-variant heb je in huis voor 75.000 euro, de sedan is 2.000 euro duurder. Begin 2023 begint Audi met het leveren van de sterkste RS 3.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)