BMW houdt een semi-overzichtelijke naamvoering aan: oneven getallen voor de praktische modellen (zoals X3 en M3) en even getallen voor de stijlvolle modellen (neem een X6, bijvoorbeeld). Bij een BMW X2 kun je dus een flinke portie stijl verwachten. En zelfs zilveren lippenstift op de M Sport X-uitvoering.

De nieuwe BMW X2 staat op het UKL2-platform, net als de BMW X2, 2-serie Gran Tourer en een rits Mini’s. Hij komt dus met voor- en vierwielaandrijving en in theorie ook als stekkerhybride. Het kleurtje wat je ziet is trouwens Galvanic Gold metallic; ook helemaal nieuw.

Nog radicaler

Nog radicaler dan het idee van een compacte crossover is de doelgroep: ‘De nieuwe BMW X2 richt zich voornamelijk op jonge, energieke mensen – woonachtig in stedelijke gebieden – die hun persoonlijke karakter graag weerspiegeld zien in een emotioneel aantrekkelijke auto’. Frisse randstadmensen, dus.

BMW belooft dat hij dankzij ‘een sportief afgestelde wielophanging garant staat voor een ongeëvenaard niveau van rijplezier in dit segment’. Tja, in de Mini Countryman werden we hier een beetje misselijk van. De nieuwe BMW X2 komt als sDrive18i (140 pk), xDrive20i(192 pk), sDrive18d (150 pk) en als xDrive18d (150 pk). In maart 2018 verschijnt hij bij de BMW-dealer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear