We werden er al een tijdje warm mee gemaakt. Al enkele weken kregen we details en teasers te zien van de nieuwe Skoda Karoq. Nu is het dan zo ver: eindelijk kunnen we het nieuwste model van Skoda aanschouwen. En we zijn niet onaangenaam verrast, de middelgrote SUV ziet er wel fris uit.

Als je later dit jaar naar de Skoda-dealer gaat, kun je kiezen uit vijf motoren, zowel drie- als viercilinders, TSI’s en TDI’s. De 2,0-liter TDI levert het meeste vermogen op, namelijk 190 pk. De 1.0 TSI moet het doen met een bescheiden 115 pk en is dan ook de lichtste motor die in de Skoda Karoq verkrijgbaar is. Het koppel loopt uiteen van 200 Nm tot 350 Nm. De snelste Karoq is de 1.5 TSI met 150 pk: die gaat in 8,4 seconden naar de 100 km/u. En dat is dus sneller dan de nieuwe Volkswagen Up GTI.

Zijn er binnenin de Skoda Karoq nog bijzonderheden?

Welja: er is een nieuw instrumentenpaneel waarbij je optioneel kunt kiezen voor een infotainmentsysteem met gesture control. Oftewel, je kunt er met je handje tegen wapperen. Verder is er niet heel veel spannends in de nieuwe SUV van Skoda te vinden. Rijstrookhulp, vermoeidheidsherkenning en adaptieve cruisecontrol maakten ons leven al gecompliceerder in vele andere auto’s en zijn dus ook te vinden in dit model. Skoda loopt meestal niet voorop met baanbrekende innovaties in de autowereld (buiten die ijskrabber achter het tankklepje, dan). Daarvoor moet je ook niet bij Skoda aankloppen. Tenminste, niet als je de techniek als eerste wilt.

De Skoda Karoq zal eind 2017 op de markt verschijnen. Als je deze auto gelijk bij de marktintroductie gaat kopen, kun je ‘m dus meteen in de sneeuw gaan testen. Als we deze winter tenminste wél sneeuw krijgen. Zo niet, dan is het spannendste tripje met je Skoda Karoq waarschijnlijk de school run met je kinderen.

Bekijk hier de onthulling van de Skoda Karoq.

Advertentie

Reacties

  • Wouter heeft op 29 mei 2017 geschreven:

    Karoq.. klinkt als een hondenvoer merk of heb ik het mis?

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie