Op een gegeven moment bereik je een leeftijd waar het plezier van een nieuwe Lego-set ophoudt als je de laatste pagina van de bouwinstructie bereikt. Goed, er zijn uitzonderingen; zo kun je deze Volvo-kiepwagen via je telefoon besturen en je zou kunnen zeggen dat je er elke dag van geniet als je de Lego-set aan de muur hangt. Voor wie met zijn statische Lego-auto ook graag nog wil spelen als hij eenmaal in elkaar zit, is er nu iets van een bedrijfje dat BuWizz heet.

BuWizz maakt modules waarmee Lego-auto’s tot leven gewekt worden. Voor zo’n 150 piek koop je een aansturingsmodule met een ingebouwde accu en daarmee kun je maximaal vier elektromotoren aansturen (van 30 euro per stuk). Er is ook een versie voor zes motoren. Dat besturen gaat via een app op je telefoon. Het grote verschil met de elektromotoren van Lego is dat er meer pit in zit. BuWizz bouwde zelfs de snelste Lego-auto ter wereld met hun spulletjes.

De snelste Lego-auto ter wereld is een kleine versie van de Spania GTA Spano, een Spaanse hypercar met ruim 900 pk. Ze bouwden de auto van 3.880 steentjes en hingen het model vol met tien elektromotoren. Deze worden in dit geval aangestuurd door vijf besturingsmodules. Het eindproduct weegt 4,3 kilo en haalt een snelheid van 36,5 kilometer per uur. Volgens BuWizz is het hiermee de snelste Lego-auto ter wereld. We nemen even aan dat ze productie-auto bedoelen, want er zijn YouTube-video’s te vinden van snellere zelfbouwmodellen.

Geïnteresseerd in de snelle Lego-auto? Je kunt de set kopen, maar goedkoop is ie niet. Voor het totale pakket ben je 4.999 euro kwijt. We zijn benieuwd hoeveel ze er verkopen van de beoogde oplage van vijftig stuks. Het past wel mooi in het verhaal van de GTA Spano, waarvan we ook betwijfelen of alle 99 exemplaren ooit verkocht en gebouwd zijn.

De snelste Lego-auto ter wereld

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie