Voor veel mensen komt er nooit een leeftijd waarop ze Lego niet meer cool vinden. Dat is ergens een probleem, want er komt vrijwel zeker een leeftijd waarop het niet meer leuk is om met de Lego-creatie te spelen als het eenmaal gebouwd is. En als je al aan het volwassenen bent, vindt niet iedereen met wie je een hypotheek of de huur deelt het leuk als je nieuwste bouwsel pontificaal in de woonkamer komt te staan. Best zonde, want een beetje knap setje technisch Lego kost al snel meer dan 200 euro. Misschien hebben we een passende oplossing voor de Adult Fans of Lego (AFOL) onder ons.

Je Lego aan de muur hangen, dat is niets nieuws, maar zo elegant als dit zagen we het niet eerder. Het Italiaanse bedrijf Hang Up Your Lego (HUYL) verkoopt nu een kant en klare oplossing voor je afgebouwde Lego-projecten. Hun product is een glanzend plateau in een kleur die past bij de Lego-set. Voor de Sian hebben ze bijvoorbeeld een knalgroen plateau, maar ook eentje met een koolstofvezel patroon. Achter het zichtbare deel zit een houten frame met een aluminium beugel. De auto hang je aan een haakje. Je kunt de auto dus gemakkelijk van de muur halen als je neefje ermee wilt spelen.

Wat kost het om je Lego aan de muur hangen met HUYL?

De muurbeugel van Hang Up Your Lego voor de Sian, Bugatti Chiron of de Porsche 911 GT3 is 70 bij 40 centimeter. Voor Lego-kits van Ideas en Creator hebben ze beugels in een andere maat. De bouwstenen om de auto te bouwen, zit er uiteraard niet bij. Zeker als drie setjes naast elkaar hangt (we geven je inderdaad een goed argument om nog een Lego-setje te kopen, graag gedaan), ziet het er haast kunstzinnig uit. De kleinere frames kosten 35 euro en de grotere frames voor technisch Lego laten 79 tot 89 euro van je bankrekening verdwijnen.

Advertentie

Reacties

 • Lia heeft op 3 februari 2021 geschreven:

  Waar is huyl te koop onder deze naam niet te vinden op internet

  • Mattijn Nederend heeft op 3 februari 2021 geschreven:

   Ha Lia, je vindt ze hier:

   Reageer
  Reageer
 • Ron heeft op 2 februari 2021 geschreven:

  Men pakt een plank, verft hem of plakt er een leuke print op, kit je lego creatie erop en hang aan de muur. En een paar led lichtjes erop is mischien ook wel mooi!

  • Jeroen heeft op 3 februari 2021 geschreven:

   Men kit hem er op? Ik weet niet of je op de hoogte bent van de kosten van deze sets? Laat staan de waarde nadat deze sets uit de handel worden genomen. De Porsche wordt bijv. niet meer geproduceerd en kost nieuw ruim 600 euro. No way dat een AFOL er ook maar iets van kit aan te pas laat komen ;).

   Reageer
  Reageer
 • Joost heeft op 2 februari 2021 geschreven:

  “En als je al aan het volwassenen bent, vindt niet iedereen met wie je een hypotheek of de huur deelt het leuk als je nieuwste bouwsel pontificaal in de woonkamer komt te staan”.
  Zo herkenbaar ! 🙂

  • Francisca heeft op 2 februari 2021 geschreven:

   Haha, m’n man heeft al z’n lego auto’s in de woonkamer staan. Love it

   • Devillé heeft op 2 februari 2021 geschreven:

    Dan mag je man zich heeel gelukkig prijzen met zo’n goede vrouw. En waarschijnlijk mega knap ook

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie