Wie ook maar een klein beetje de geschiedenis van het WRC kent, heeft van Colin McRae gehoord. Zo niet, ken je hem van de rallygames. En anders doe je maar alsof. McRae is het best bekend van zijn succesvolle jaren bij het fabrieksteam van Subaru, waar hij drie constructeurskampioenschappen en één coureurskampioenschap veroverde.

Subaru sleepte in 1995 en 1996 de constructeurstitel binnen. Toen er nieuwe regels geïntroduceerd werden, besloten ze om een geheel nieuwe auto te ontwerpen. Omdat always change a winning team, of zo. De nieuwe Subaru Impreza met Colin McRae achter het stuur, groeide al snel uit tot één van de grote sterren binnen het WRC.

Colin McRae werd niet zomaar achter het stuur gezet van een nieuwe auto. Het rallytalent en het team testten en ontwikkelden de auto samen. Dankzij deze gecombineerde expertise won de Subaru Impreza WRC in 1997 de rally van Monte Carlo om zo later een derde constructeurskampioenschap in de wacht slepen.

Deze befaamde WRC-Impreza kan nu van jou zijn. De rallylegende wordt geveild door H&H Classics in Engeland. De Subaru met Chassis 001 is gerestaureerd, maar de originele carrosserie die Prodrive maakte, bleef volledig intact. De veiling vindt vandaag plaats, dus als je de Subaru Impreza van Colin McRae wilt bemachtigen, zal je er heel snel bij moeten zijn. Je hebt een uur extra vanwege het tijdsverschil, maar je moet wel haast maken.

Deze Subaru Impreza van Colin McRae kan van jou zijn

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear