Wees gerust; ook de beste coureurs hebben weleens een misser gemaakt. Zelfs van F1-coureurs als Schumacher, Senna en Max Verstappen staan hele crash-compilaties op YouTube. Ook Colin McRae ging wel eens de mist in. Dat deed hij ook met deze rallyauto. In tegenstelling tot andere tweedehandsjes, lijdt de prijs niet onder het schadeverleden

McRae crashte met deze Subaru tijdens de Rally van Monte Carlo in 1997, zoals je in de video onderaan de pagina kunt zien. Na de botsing strompelt de auto naar de finish. Na de professionele carrière van deze auto kwam hij in privébezit. In 1998 en 1999 werd hij nog ingezet tijdens verschillende rally’s in Oostenrijk en Hongarije waar de Subaru wat overwinningen wist te boeken.

In 2001 gaat de Impreza naar een nieuwe eigenaar in het Verenigd Koninkrijk. En ook daar gaat de auto niet het museum in. Tussen 2001 en 2007 mag hij nog regelmatig door de modder boenderen. Daarna mag de auto eventjes op sabbatical, maar tussen 2015 en 2020 mag de auto weer meedoen aan retrorally’s en autoshows. En nu mag hij dus naar het volgende baasje.

De prijs van de rallyauto van Colin McRae

Een paar honderd kilometer geleden zijn de motor en versnellingsbak gereviseerd. Het stuur zat oorspronkelijk links, maar nu zit hij aan de rechterkant zodat hij beter geschikt zou zijn voor de rally’s in Ierland. Je merkt al dat de voorgaande eigenaren de auto graag gebruikten waarvoor hij bedoeld was, en ze gaven minder om de verzamelwaarde.

Volgens Silverstone Auctions kun je de auto restaureren naar de originele staat of hem zoals hij nu is inzetten om nog wat rallyparkoersen onveilig te maken. Op 25 februari gaat de Impreza zijn nieuwe eigenaar vinden tijdens de veiling in Engeland. Het veilinghuis verwacht dat het hoogste bod ongeveer zal liggen tussen de 380.000 euro en de 430.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)