‘Pak gerust popcorn en lees verder, want vandaag was een hele slechte film’, schrijft Autoservice Kuipers op Facebook. En toegegeven: het is een gek verhaal. Slinkse autodieven gaan na een proefrit ervandoor met een Volkswagen T-Roc, maar uiteindelijk zijn de twee boeven ook de reden waarom de auto weer terug is. Laten we bij het begin beginnen.

Twee mannen melden zich bij de autozaak om een proefrit te maken. Tijdens de eerste rit rijdt één van de twee kerels samen met een verkoper van het autobedrijf een rondje. Daarna wil de tweede man ook een stukje rijden in de Volkswagen. De eerste bestuurder blijft bij de dealer achter, dus de verkoper ziet er geen problemen in dat de tweede man zelfstandig een rondje maakt.

Plots bedenkt de man dat hij zijn rijbewijs en pinpas in de auto heeft laten liggen. Hij loopt weg voor de pinpas en zet ineens in sprintje in. Precies op dat moment komt er een Audi RS 3 voorgereden. De man stapt snel in en verdwijnt aan de horizon. De andere boef in de Volkswagen T-Roc is natuurlijk ook al lang verdwenen. De politie wordt ingeschakeld, maar de daders worden niet direct gepakt.

De autodieven slaan op de vlucht

De dealer deelt camerabeelden op Facebook met de vraag of iemand de gouden tip heeft. Bijzonder genoeg komt er een bericht binnen via Marktplaats. ‘Hij vroeg of we meer informatie hadden en of we het kenteken van de RS 3 hadden gezien’, vertelt de dealer aan TopGear. Ze vinden het bij de dealer direct al een vreemd verhaal.

Autodieven brengen de auto terug

‘De gouden tip kwam uiteindelijk uit onverwachte hoek… van de daders zelf’, schrijft Kuipers. Met oog op hun toekomstige carrière in de criminaliteit vinden de boeven het blijkbaar niet zo fijn dat ze met hun foto op Facebook staan. Ze bellen het autobedrijf met het voorstel om de auto terug te brengen, maar wel onder de voorwaarde dat de foto’s offline gaan. Het autobedrijf stemt in.

De daders willen niet bij de dealer afspreken, maar op een andere locatie. En inderdaad op de afgesproken locatie treft het autobedrijf de T-Roc aan met de sleutels in de auto. Helaas is dat niet het moment dat het arrestatieteam met getrokken wapens uit helikopters abseilt; de politie is niet aanwezig bij de afspraak evenals de daders. Het is niet bekend welk onderzoek er eventueel nog loopt tegen de autodieven.

Een dag later heeft het bedrijf een afspraak met (dit keer echte) potentiële klanten voor de Volkswagen T-Roc. Die nemen opnieuw de Volkswagen mee, maar dit keer wel tegen betaling. Nu maar hopen dat de autodieven niet stiekem een kopie van de sleutel hebben gemaakt in de tussentijd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear