Wow, liefde op het eerste gezicht. Normaal gesproken zijn wij niet altijd even enthousiast als er een klassieke auto onder handen wordt genomen door een tuner. Maar soms, heel soms, slaan ze de spijker recht op zijn kop.

De Land Rover Defender is in de afgelopen jaren natuurlijk al meerdere malen aangepakt, door verschillende tuners. Een daarvan is Arkonik. Het Britse bedrijf restaureert en past Defenders voor iedere klant persoonlijk en uniek aan. Ze herstellen ze niet alleen, Arkonik bouwt de Defenders vanaf de grond op.

Jouw eigen ‘vintage’ Defender

Ditmaal heeft Arkonik opnieuw een Defender ‘opgeknapt’. Ze noemen hem de Gryphon Edition D110. ‘De Gryphon is de belichaming van kracht en standvastigheid, de koning onder de offroaders’, vertelt Arkonik. De bullebak is uitgerust met 18-inch Kahn-wielen en beschikt eveneens over een lier, voor wanneer je anderen uit de modder moet trekken.

Binnen in de Defender Gryphon vind je vier aparte stoelen en helemaal achterin nog twee zitbanken tegenover elkaar. Zo kun je dus echt je volledige hockey-, rugby- of voetbalteam meesmokkelen. De auto is van binnen echt prachtig afgewerkt, maar het moet wel je smaak zijn. Zo is er een overvloed aan leer en vind je er meer diamantstiksels dan in de rookruimte van de Titanic.

Geen modellenreeks

Ons favoriete detail is echter het 15 inch-stuur, afgewerkt met een klassieke houten rand. Zoveel mooier dan die rare leren sturen van Land Rovers van andere tuners. De Gryphon zal dus geen deel uitmaken van een modellenreeks – Arkonik bouwt zijn auto’s zogezegd eenmalig voor zijn enthousiaste klanten. Je zult hem apart moeten samenstellen.

Ook weten we dus niets over een vaste prijs. Hier vind je echter deze specifieke Defender Gryphon, speciaal samengesteld voor een klant. Hij kostte hem 150.000 dollar en onder de motorkap ligt een 3,5-liter V8.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie