Eerder dit jaar schreven we al over het werkende prototype van de Delage D12 Hypercar. Het is het zoveelste merk dat met meer dan 1.000 pk komt aanzetten en er een futuristisch design omheen zet. Bij Delage spelen ze de Formule 1- en straaljagerkaart om hem extra ‘speciaal’ te maken. Dat we daar ooit nog eens moe van zouden worden.

Maar Delage heeft een nieuwe functie voor hun miljonairsspeeltje. Je kunt nu namelijk zelf de D12 Hypercar ombouwen tot Speedster. In ‘minder dan tien minuten’ zou je met twee personen het dak eraf moeten hebben. Voor het halo-effect van de huidige Formule 1-auto’s kun je een spoiler plaatsen waar voorheen de voorruit zat. Deze moet de rijwind van je af geleiden.

Delage D12 Hypercar Speedster en F1

Voor de volledige ervaring kan ook die halo worden verwijderd. Ook kun je gaan voor de Speedster-variant waarbij je een klein schermpje voor je hebt, maar om het simpel te houden kan dat schermpje er ook nog af. Al zul je dan wel dineren met een menu van vliegjes en andere vliegende insecten.

Dat alles doet Delage natuurlijk niet voor niks. Bovenop de aanschafprijs van 2,5 miljoen euro kosten zowel de F1-set als de straaljagervariant je 190.000 euro zonder belastingen. Als pleistertje op de veel grotere wond krijg je bij de F1-set ook een helm. Mocht je niet kunnen kiezen; je kunt gewoon voor beide pakketten gaan. Dan stuurt Delage je een bonnetje van 260.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear