Hoe is je geheugen als het gaat om hypercars met 1.000+ pk? Nou, als het beter is dan het onze, zul je je herinneren dat ondernemer Laurent Tapie in 2020 plannen aankondigde om de Franse fabrikant Delage te laten herrijzen uit de dood. Het doel was een straatauto met een flinke V12 en de naam Delage D12. Het verdienmodel is ongetwijfeld extra voorspoilers verkopen, want die zijn geen lang leven beschoren met alle drempels en kuilen op en in de weg.

Bij zulke ambities zijn we automatisch sceptisch, maar de Delage D12 lijkt een stap dichterbij de realiteit. Het goede nieuws is dat Delage nu een werkend prototype heeft dat getest op het circuit Magny-Cours in Frankrijk. Dit prototype zal later dit jaar ook door de VS toeren om potentiële klanten een proefrit te laten maken. Klinkt veelbelovend.

Een soort Carver, maar dan duurder

De Delage D12 wordt een tandem-tweezitter. Net een Carver dus, maar dan van zo’n 2,2 miljoen euro. De aandrijving komt van een 7,6-liter V12-motor zónder turbo’s. Ook is er een elektromotor die het totaal moet verhogen naar 1.100 pk in ‘GT’-uitvoering. Ook komt er een lichtere ‘Club’-uitvoering die meer gericht is op het circuit. Deze krijgt 1.010 pk.

Blijkbaar zullen de eerste exemplaren in de tweede helft van 2023 worden geleverd aan Amerikaanse Delage-klanten. Er gaan tien stuks naar Amerika en de overige twintig zijn voor de rest van de wereld.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear