Een clown op een driewieler doet in de meeste gevallen terugdenken aan slapeloze nachten vol nachtmerries. In dit geval is de clown een echte kindervriend genaamd Ronald. McDonald’s franchisenemer Richard Pach liet deze driewieler omtoveren tot een Big Mac Trike. De motor heeft gewoon een kenteken.

Pach kwam op het idee toen hij op reis was in Amerika. Daar zag hij iemand rondrijden op een trike in de vorm van een hamburger. ‘Dit kunnen wij beter’, zei Pach en hij ging aan de slag. De trike is een Wilmac Three Star ll. Als de merknaam al de behoefte aan een hamburger uitspreekt, dan weet je dat het zo had moeten zijn.

De driewieler had negen maanden nodig om getransformeerd te worden tot Big Mac Trike. Hij kreeg hamburgerjasje van kunststof en een 1,3-liter motor uit een Volkswagen Kever. Er zal nog wel wat meer Volkswagen-techniek in het achterwerk zitten. Volgens de kentekengegevens produceert het motortje 44 pk. Meer dan genoeg voor in de McDrive, schatten we zo in.

Big Mac Trike van McDonald's zijkant bij McDrive

De familie Pach is de eigenaar van de filialen in Zaandam, Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard en Schagen. De trike gaat de komende tijd langs deze restaurants om daar gasten te vermaken. ‘Ik hou nu eenmaal van een beetje groter en een beetje gekkigheid’, zegt Pach nog over zijn trike. Laat dat beetje maar weg.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear