Je begrijpt dat alles waar het Bugatti-logo op prijkt, direct in waarde stijgt. Waarom zou je die kracht als merk dan onbenut laten? Neem nou deze schattige Bugatti Baby ll Carbon Edition – alleen de prijs is minder schattig. Toch genoeg centjes om dit dure stuk speelgoed aan te schaffen? Dan is de kans groot dat je niet eens in aanmerking komt.

Bugatti bouwde 99 exemplaren van de Mistral die elk voor zo’n 5 miljoen euro gingen. En alleen deze eigenaren mogen zo’n Baby II Carbon Edition kopen. Bovenop die 80.000 euro komen trouwens ook nog belastingen en verzendkosten. Iets doet ons vermoeden dat dat geen probleem zal zijn voor de eigenaren van de Mistral.

Specificaties van de Bugatti Baby ll

Ondanks dat het er uitziet als autootje waarin je zelf de aandrijflijn bent, ligt er een 13 pk sterk motortje in. In de kindermodus rijdt hij maximaal 20 km/u. Wanneer papa er even in mag, kun je hem opschroeven tot 68 km/u (als de regelgeving in jouw land dat toestaat, of doe het op je eigen landgoed). Hij is net een meter breed en tweeënhalve meter lang. Goed voor twee kids of één volwassene, dus.

De Bugatti Baby ll is een eerbetoon aan de Type 35 die meedeed aan de GP van Frankrijk in 1924. Twee jaar na die race bouwde Ettore Bugatti een schaalmodel voor zijn jongste zoon, Roland. Het model was bedoeld als one-off, maar klanten die de kleine Bugatti zagen, wilden er ook eentje. Het stuk speelgoed ging in productie en bijna honderd jaar later blijkt dat nog steeds een lucratieve business te zijn.

Reacties

  • Hans heeft op 13 december 2022 geschreven:

    Hi, als je nou echt een apparte Baby Bugatti wilt kopen, copy van de originele schaal 1 : 2 ( 50 prc van de echte 35 B) dan heb ik er nog een te koop voor 12.000 Euro…..
    100%handwerk vol met mooie details zoals Aluminium gegoten voor as, RVS dril, eiken houd spaak stuur
    24 Volt electro motor, koplampen , spatborden , Road version..Bugatti Blauw lederen bekleding aluminium wielen ..

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear