Jij bent er ook zo een die regelmatig de bekende occasionsites afstruint, op zoek naar leuke tweedehandsjes? Vergeet dat gelummel in de marge: ga meteen voor de Heilige Graal der Gebruikte Autootjes: de Ferrari 250 GTO. Er is er een te koop. En niet zomaar een…

Een Ferrari 250 GTO? Vertel!

Je kunt rustig zeggen dat de prijzen van de Betere Occasions, ook wel klassiekers geheten, nogal geëxplodeerd zijn, de laatste jaren. Je moet tegenwoordig de Staatsloterij minimaal twee keer gewonnen hebben om nog de hand te kunnen leggen op iets voorheen redelijk courants als een luchtgekoelde Porsche. Alles daarboven is gereserveerd voor de Trump-achtige miljardairs van deze wereld, lijkt het. Wel, die kunnen hun borst natmaken, want wat we hier hebben, is wel héél bijzonder.

Omdat ie niet rood is, bijvoorbeeld?

Bijvoorbeeld. Maar vooral, simpelweg, omdat het een Ferrari 250 GTO is. Daarvan hebben er maar 39 ooit de fabriek verlaten: instant-überbegeerlijk dus. Nog meer omdat dit nummer 2 was. Het was ooit de testauto van Ferrari zelf, waaraan dus behoorlijk gesleuteld en getweakt is om hem helemaal goed te krijgen. Elke volgende GTO mag dit exemplaar dus wel heel dankbaar zijn. Hij is trouwens een groot deel van zijn leven rood geweest, maar was blauw toen hij gemaakt werd. In 1997 heeft hij zijn originele kleur weer teruggekregen. Staat hem geweldig, toch?

Verder nog iets bijzonders aan deze Ferrari 250 GTO?

Hij komt uit 1962, heeft chassisnummer 3387 en is origineel geregistreerd in New York. Zijn kleur heet NART (North American Racing Team) Blue, en hij is in zijn geboortejaar onder meer tweede geworden tijdens de 24 Uur van Sebring. Hij wordt te koop aangeboden door de Britse Ferrari-specialist Tatalcrest, die een overvloed aan serviceboekjes, gegevens, feiten en cijfers over de auto meelevert. Eén cijfer ontbreekt echter…

Laat me raden: de vraagprijs

Klopt. Die zal echter astronomisch zijn. De markt wordt bepaald door vraag en aanbod, met complete gekte als zeer relevante aanjager. Auto’s die zo uniek zijn als deze jongen: het kan werkelijk alle kanten opvliegen. Voor jouw info: de laatste Ferrari 250 GTO die geveild werd, bracht de lieve som van 38.115.000 dollar op. En dat was in 2012. De verwachting is dat deze daar riant overheen zal gaan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear