Veel mensen zijn wel gecharmeerd van het idee van een camper. De romantiek gaat er een beetje af als je de prijzen ziet van die dingen én je wilt er niet het hele jaar mee rijden. Wellicht is dit een optie. Deze kist tovert je ID. Buzz (of een ander busje) in 5 minuten om tot camper. De kampeerkist komt van het Duitse bedrijf Ququq (je spreekt het uit als koekoek). De naam van het product is gemakkelijker: de BusBox.

De BusBox voor in je ID. Buzz bestaat uit een bed met schuimmatras van bijna twee meter, keuken met 2-pits gasfornuis, twee jerrycans voor water van 10 liter en wat opbergruimte. Je kunt er optioneel ook nog een koelboxje bij krijgen. De doos til je achterin en het bed klap je uit over de achterbank. Je hoeft dus in principe niets te demonteren. Gordijntjes zijn wellicht een leuke toevoeging.

ID. Buzz ombouwen tot camper? Dit kost het

De BusBox past trouwens in zo’n 80 verschillende bussen, dus ook als je met een diesel- of benzinebus op vakantie wilt, is dit een optie. De BusBox kost 2.990 euro inclusief belastingen waar nog eens 180 euro aan verzendkosten bijkomt als je hem naar Nederland of België laat komen. Het is in ieder geval aanzienlijk goedkoper dan een echte camper. Of gooi je gewoon een matras achterin?

Volkswagen ID. Buzz-toepassingen schuin voor pakketbezorging

LEES OOK: Volkswagen laat alvast wat toepassingen zien van de ID. Buzz

Er is nog veel meer mogelijk met de ID. Buzz

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie