Er zijn verschillende auto’s die overduidelijk voor een specifieke doelgroep en voor specifiek gebruik zijn gebouwd. Denk aan kleine bestelbusjes als de Jumpy, Caddy en Kangoo. Maar ook aan alle auto’s van Saab die speciaal voor architecten werden gebouwd. Volkswagen ziet voor de nieuwe ID. Buzz meerdere mogelijke toepassingen.

Dit kwartet ID. Buzz-concepten laat zien hoe Volkswagen denkt dat bedrijven het elektrische busje gaan gebruiken. Als eerste in de galerij hierboven zie je het koelkast-op-wielenconcept. De grote kast achter op de witte Buzz is gebouwd door Veth en zorgt voor een inhoud van 6 kubieke meter. Je moet je even inbeelden dat hij in het geel met rood of oranje gespoten is, want dit concept is speciaal voor de pakketbezorgers.

ID. Buzz-toepassingen voor elke markt

De blauw-met-witte ID. Buzz-toepassing is de échte koelkast op wielen. Wukaro zorgde voor een koelunit in het busje. Dit idee richt zich dan ook op de leveranciers van koel- en vriesproducten. Noem dit concept zo je wilt de ID. Brrr. Dan de rood-met-witte Buzz, die de naam Buzz Flex-Cap draagt. Het speciale aan deze toepassing is dat het een vijfzitter is. Je mag hierbij zelf de indeling configureren.

Tot slot de ambulance-Buzz. Achterin ligt alles dat een zorgbroeder of -zuster nodig heeft om eerste hulp te verlenen. En nee, de sirenes en lampen zijn niet aangesloten op dezelfde batterij als de elektromotoren dus het bereik wordt daardoor niet aangetast.

Het is geinig om te zien dat Volkswagen bezig met is met ideeën voor de ID. Buzz. Wij dachten nog aan een tegenhanger van de Transit Supervan, en jullie?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)