De huidige Honda Civic Type R is een geweldige auto, maar de prijs in Nederland is zo hoog dat je voor een fractie van zijn prijs deze twee rallylegendes op bovenstaande foto’s koopt. Als we tenminste de schattingen moeten geloven.

Met hun machtige 2,0-liter motoren en vierwielaandrijving zijn zowel de Mitsubishi Lancer Evo VI Tommi Makinen als de Subaru Impreza P1 geboren in de wereld van de rallysport. Vervolgens zijn ze minimaal teruggeschroefd voor gebruik op de openbare weg.

De Evo Makinen heeft een van de coolste special edition-bestickeringen die we ooit zagen. De witte knipperlichten laten zien dat dit een Japanse import is. Hij kwam in 2017 naar Europa en heeft iets meer dan 90.000 kilometer op de teller. Dat is niet veel, aangezien hij al 19 jaar oud is. De waardeschatting ligt tussen de 16.000 en 22.000 euro.

De Impreza P1 is al net zo bijzonder. Hij werd alleen als coupé gebouwd en was ontwikkeld door Prodrive. Om de Evo bij te kunnen houden kreeg hij 283 pk en 353 Nm. En ook de ophanging werd speciaal voor B-weggetjes onder handen genomen. Daarbij is ie ook erg zeldzaam. Er werden slechts 1.000 exemplaren gemaakt.

Deze heeft ruim 70.000 kilometer gelopen en hij heeft een geschatte waarde van tussen de 18.000 en 22.000 euro. Dus als de bieders bij Classic Car Auctions een beetje rustig aan doen, is er een kans dat je beide modellen voor slechts 34.000 euro mee kunt nemen. En dat kan nog wel eens het koopje van de eeuw zijn. Als je de importkosten voor Nederland tenminste niet meerekent…

Foto’s: Classic Car Auctions

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)