Volkswagen tekende met Dieselgate het doodvonnis voor de roetende peut. Steeds minder mensen willen de paria-brandstof en steeds meer binnensteden worden verboden terrein. Maar wat moet er nu met al die ongeliefde dieseltjes gebeuren? Waar moet het zielige, hakkelende zelfontbrandertje heen?

Gelukkig is er een toevluchtsoord waar roken wordt aangemoedigd. Waar het niet uitmaakt hoeveel je uitstoot of vervuilt. Litouwen! Of nee, eigenlijk: het circuit. De prijzen van tweedehands dieseltjes zullen gaan kelderen. En dan is het een kwestie van de turbodruk ophogen en kijken hoe lang de motor het volhoudt.

Auto stuk? Koop een andere diesel voor twee tientjes en een pak roze koeken (wel de echte, die neppe zijn vies) en hang de motor in je oude stinkhok. Overheden en gemeentes blij, want alle diesels verdwijnen van de weg. En jij blij, want jij hebt een goedkope drifter. En zo’n diesel-zescilinder klinkt nog best lekker ook.

Internet-driftheld Norbe doet het even voor op de DRMC Autodromas in Litouwen.

Diesel-driftauto’s zijn een prima uitkomst

Advertentie

Reacties

  • van loon fons heeft op 11 november 2018 geschreven:

    Wat een onzin,hedendaagse diesels zijn het meest milieu vriendelijk,ze doen het op alle gebieden minstens evengoed als benzine en op co2 vlak zelfs veel en veel beter!

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie