Om je Lego creaties echt tot leven te laten komen, moet je je fantasie flink aan het werk zetten. Ooit laten we de Ferrari Daytona SP3 van Lego door de woonkamer vliegen om in een perfecte drift weer op de grond te komen. Ooit. Voor deze gigantische dieselmotor van Lego hoef je niet te fantaseren – alle delen bewegen al echt. En nog zeer realistisch ook.

Het is geen diesel uit een oude Mercedes, maar een schaalmodel van het soort enorme diesel dat je in vrachtschepen vindt. De zes zuigers bewegen echt op en neer en ook de krukas draait – zelfs de kleppen bewegen in het ritme van een tweetaktmotor. Daarnaast draait ook de turbo mee en er is een speaker met opstartgeluid.

Hij heeft ook een V16-dieselmotor van Lego

Weinert denkt er niet aan om de blokjes zelf te printen, aan te passen of lijm te gebruiken. Alles dat hij doet, zou jij thuis ook moeten kunnen. Daar helpt hij je bij. Hij schrijft zelf de instructieboekjes voor bouwsels als deze. De zes-in-lijn Lego-motor staat er nog niet op, maar de V16-dieselgenerator die later in de video aan bod komt wel. Dat pakket kost je 1.999 euro.

Reacties

  • Jackson heeft op 20 december 2022 geschreven:

    Ja een tweetact diesel heeft een compressor, inlaatpoort (ten) en uitlaat klep(pen)

    Reageer
  • Fred heeft op 20 december 2022 geschreven:

    Kleppen in een tweetaktmotor?🤔

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear