Als er iemand een lintje verdient, dan is het wel de persoon die bij Lego op het idee kwam om samenwerkingen te gaan doen. Lego-setjes van bestaande automodellen zijn bijvoorbeeld niet meer weg te denken, net als Star Wars-Lego. De nieuwste samenwerking van de blokjesbouwer is er eentje met speelgoedmerk Hasbro. Samen komen ze met deze Lego Optimus Prime uit de Transformers-franchise.

De Lego Optimus Prime is gebaseerd op de robot uit de eerste televisieserie uit de jaren tachtig. Deze wordt ook wel de G1 (of Generation 1) genoemd. De vrachtwagen waarin Optimus verandert, is een Freightliner FL86, maar dat wordt niet zo benoemd bij Lego. Op zijn rug heeft de rode Transformer een jetpack en je krijgt accessoires zoals een geweer, Energon-bijl, een Ergon-Cube en de Autobox Matrix of Leadership.

Lego combineerde 1.508 stukjes om deze bouwset van Optimus Prime samen te stellen. De leider van de Autobots kan echt transformeren van vrachtwagen naar robot. Dat moet je trouwens gewoon met je handen doen, door negentien scharnierpunten te veranderen. Als vrachtwagen meet deze Optimus Prime 15 bij 10,5 bij 12 centimeter. Als robot is hij 35 centimeter hoog.

Wat is de prijs van de Lego Optimus Prime?

De adviesprijs vanuit Lego is 169,99 euro. De set kun je vinden onder het nummer 10302 en de adviesleeftijd is achttien jaar en hoger. Vanaf 1 juni 2022 kun je Lego Optimus Prime bestellen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)